O nama

Klub za trčanje i planinarenje sa psima “Canicross Croatia” osnovan je 2019. godine.

Canicross je mlada disciplina u Hrvatskoj i zapravo cilj kluba je kroz ligu, ali i ostale događanje (okupljanja, treninge, planinarenja) promovirati zdrav život, boravak u prirodi i odgovorno vlasništvo. Na okupljanjima često uz naše pse, u dogovoru s udrugama za pomaganje životinjama, dovodimo i pse kojima je potreban dom, time im pružamo mogućnost socijalizacije s drugim ljudima i psima te im se pruža i prijeko potrebna aktivnost čime se tom psu može i povećati šansa za udomljenjem.

Upravni odbor kluba čine:
1. Mateja Tuščić, predsjednica
2. Irena Smojver, dopredsjednica
3. Nika Smojver
4. Juliana Lana Prah
5. Tomislav Vuk

Upoznajte Canicross Croatia tim:

Mateja Tuščić

Mateja je počela trčati kada je njezina borderica, Alba, navršila 12 mjeseci. 2016. godine otrčala je svoj prvi cener. Na svim utrkama, s njom je trčala Alba, koja je većinu i izvukla. Nastavlja se trčanjem baviti 2018. godine, kada počinju pripreme za prvi polumaraton. Osim canicrossa, trenira i agility s Albom, te spasioce s retrivericom Didi.

Irena Smojver

Irena već nekoliko godina redovito trenira trčanje uz ptičarku Harley. Uz nju se pripremala za svoj prvi maraton, a s njom je i uspješno završila više trail utrka, od toga je najduža imala 53 km. Uz planinsko trčanje, bavi se i canicrossom jer objedinjuje ono što najviše voli – pse i trčanje. Njezina Harley ima jak natjecateljski duh i voli utrke pa zajedno postižu ludo brzi tempo, a pritom se odlično zabavljaju.